Zeer grote brand aan de Oosterwoldseweg in Oldeberkoop

Oldeberkoop – Bij een agrarisch bedrijf aan de Oosterwoldseweg in Oldeberkoop is vrijdagavond om half elf een brand uitgebroken in een schuur waar kalveren in zaten. De brand werd daardoor vrijwel direct opgeschaald naar grote brand, omdat het vuur ook uitslaand bleek te zijn.

De brandweerkorpsen van Oldeberkoop en Noordwolde kregen hierdoor assistentie van hun collega’s uit Gorredijk, Nieuwehorne en Heerenveen die konden assisteren bij het ontruimen van de schuur en het zorgen voor voldoende bluswater.

Volgens de persvoorlichter van de brandweer Fryslan heeft een deel van de kalveren de brand niet overleeft. De overige dieren worden door een dierenarts nagekeken en eventueel behandeld. Uiteindelijk werd de brand opgeschaald naar zeer grote brand, waardoor ook de korpsen van Jubbega, Grou en Joure ter plaatse kwamen.

Met behulp van groot watertransport werd het water dwars door het dorp Oldeberkoop vanuit de Preenzewiek over zo’n 1,5 kilometer naar de locatie getransporteerd. Omstreeks 1 uur werd het sein brandmeester gegeven. De toedracht van de brand is niet bekend hier word nader onderzoek naar gedaan.

Leave a comment