Hardlopers gaan voor de allerlaatste keer van start tijdens de TT Run op het TT Circuit in Assen

Assen – Op zaterdag 18 juni werd op het TT Circuit in Assen de 13e editie van de TT Run gehouden. Voor de paar duizend hardlopers was het dit jaar de allerlaatste keer dat er kon worden gelopen op het circuit.

De startlichten die over het rechte lange stuk voor de hoofdtribune van het circuit hangen doven dit jaar voor de laatste keer, organisator van de TT Run Frank Beekman trekt de stekker eruit, omdat het financieel niet te bewerkstellingen is .

Tijdens de TT Run die altijd georganiseerd is in het weekend voorafgaand aan de Moto GP wordt geld ingezameld voor de stichting Hard voor het Hartfonds UMCG. De circa tweeduizend deelnemers lopen 1 of meerdere rondes over het het circa 4,5 kilometer lange circuit. Het was voor de sportieve deelnemers een nog zwaardere uitdaging ,vanwege de hoge temperaturen en de volle zon die het asfalt temperatuur verhoogde.

Bij de vijfhonderd recreatieve lopers liep zelfs een deelnemer mee die geheel in brandweeruitrusting van circa 22 kilogram zijn ronde over het circuit volbracht. Hendo Bijkerk uit Enschede zamelt hiermee ook geld in voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). De lacht stond na de finisch al snel weer op het gezicht van de brandweerman..

Leave a comment