Grote brand aan de Van der Sandeplein in Wolvega

Wolvega – In het centrum van Wolvega is woensdagavond even na tien uur aan de Van der Sandeplein in een appartement boven een pizzeria en grillroom een brand uitgebroken.

De brand zou bij aankomst van de brandweer uitslaand zijn geweest, aangezien de kans bestond dat het vuur kon overslaan naar het restaurant of omliggende panden, werd er opgeschaald naar grote brand.

Volgens de persvoorlichter van de brandweer is de brand op de 1e verdieping overgeslagen naar het dak, maar is deze zover bekend niet overgeslagen naar omliggende panden, wel hebben aangrenzende panden mogelijk rook en waterschade opgelopen.

Ook was het voor de hulpverleners langere tijd niet duidelijk of er in de woning nog personen bevonden. Met behulp van meerdere brandweer eenheden kon ter plaatse zowel op blussing als op eventuele redding ingezet worden. Uit voorzorg werd dan ook het Mobiel Medisch Team gealarmeerd.

Een vrouw werd door het aanwezige ambulancepersoneel gecontroleerd op rookinhalatie, maar raakte gelukkig niet gewond. Brandweerlieden gingen in het pand op zoek naar eventuele slachtoffers, maar troffen uiteindelijk niemand aan.

De brand in het dak van de woning was voor de brandweer lastig te bestrijden, zo moest het dak worden opengebroken en werden de dakpannen met behulp van een hoogwerker van het dak verwijderd omstreeks half twaalf kon het sein brandmeester worden gegeven. In totaal worden 7 bewoners van het brand appartement en het naastgelegen appartement tijdelijk elders ondergebracht.

Het is nog niet bekend hoe de brand in het appartement is ontstaan. Hier zal mogelijk donderdag brandonderzoek naar gedaan worden.

Leave a comment