Luchtfotografie (Drone)

Met behulp van een drone, maken wij vanuit een heel ander perspectief schitterende luchtfoto’s of video’s van bijvoorbeeld uw bedrijf, wagenpark, landschappen, woonwijken of andere objecten, Van boven lijkt alles veel indrukwekkender.

Wij zijn een gecertificeerd bedrijf en in bezit van de benodigde Europese vliegbewijzen (A1-A3) en (A2).

De piloot is ingeschreven bij het RDW welke onderstaande vliegbewijzen heeft afgegeven. Ook zijn wij in het bezit van een exploitant nummer, die ook door het RDW is verstrekt.

Alvorens wij onze drone de lucht insturen wordt elke opdracht aan de hand van de desbetreffende vlieg locatie gecontroleerd en aan een grondige veiligheidscheck onderworpen. Het is in Nederland namelijk niet overal toegestaan om luchtfoto’s te maken.

  • Het is verboden om in de buurt van een vliegveld of grote groepen mensen, wegen, spoorlijnen en industrie- en havengebieden te vliegen (No Fly zone’s).
  • Er zijn gebieden waar vergunningen of toestemming van derden noodzakelijk is om te mogen vliegen.
  • Wij vliegen niet in nabij omgeving van hoogspanningsmasten, zendmasten of windmolens. Deze objecten kunnen storingen veroorzaken aan onze drone.
  • Er dient tijdens het vliegen altijd een 2e persoon aanwezig te zijn die de veiligheid van onze drone vlieger kan waarborgen en het overige vliegverkeer mede in de gaten kan houden.
  • In het donker vliegen met een drone is niet toegestaan.
  • Met neerslag, mist of wind boven windkracht 5 wordt er niet gevlogen.
  • De maximale vlieghoogte die is toegestaan in Nederland (120 m).
  • Wij houden ons aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) om hierbij de privacy van derden te waarborgen. Drone fotografie valt echter te vergelijken met fotografie vanuit een luchtballon. (* Een uitzondering op de AVG is als er een journalistieke grondslag is)

Door het bezit van de A2 certificaat is het voor ons mogelijk om boven gebouwen te opereren. Per situatie beoordelen wij aan de hand van bovenstaande criteria of het toegestaan en verantwoord is om de lucht in te gaan. Voor locaties waar dit niet het geval is kunnen wij met behulp van onze fotomast toch luchtfoto’s maken tot een hoogte van circa 7 meter.

Ons apparatuur:

Merk: DJI Mavic Pro Platinum

De drone heeft propellers met geluidsvermindering, wat betekent dat ze 60 procent minder geluid produceren dan gewone propellers. Dankzij de 3 assige gimbal zijn opnames stabiel. De drone beschikt over een obstakeldetectie, objecten worden vanaf 15 meter gededecteerd. De Mavic PRO Platinum filmt in 4K met 30 fps en maakt foto’s van 12 megapixels.