Man beland met auto in sloot bij ongeval aan de Pieter Stuyvesantweg bij Oldetrijne

Oldetrijne – Donderdagmiddag omstreeks vijf uur heeft er op de kruising van de Pieter Stuyvesantweg (N351) met de Sonnegaweg bij Oldetrijne een verkeersongeval plaatsgevonden. In verband met mogelijk letsel werd het brandweerkorps van het nabij gelegen Scherpenzeel gealarmeerd.

Bij aankomst bleek er als gevolg van een voorrangsfout een aanrijding tussen twee personenauto’s te hebben plaatsgevonden, waarbij één van de voertuigen na de botsing in een sloot belandde.

Een vrouw uit Wolvega kwam uit de richting van Kuinre en wilde vanaf de Pieter Stuyveantweg richting de Sonnegaweg afslaan. Ze verleende echter geen voorrang aan de man uit Wolvega die op de secundaire weg langs de N351 parallel aan haar reed.

Zijn auto werd bij de botsing in de flank geraakt, waardoor hij naast de weg en op zijn kant in een naastgelegen sloot tot stilstand is gekomen. Ondanks een ravage van onderdelen konden beide betrokkenen ongeschonden zelf de voertuigen verlaten, waardoor de inzet van de brandweer niet meer noodzakelijk was.

Beide voertuigen moesten door een berger worden afgesleept. Aanrijding selecteurs van de politie hebben de toedracht van het ongeval beoordeeld.

2 Comments

 • 23 februari 2023
  K. Verschuuren

  Jammer dat in de berichtgeving over het ongeval van 29 januari 2023 niet wordt aangegeven dat de persoon die op de parallel weg reed, daar reed met een snelheid van 90 tot 100 km per uur. En dat waar 60 km is toegestaan!!

  • 24 februari 2023
   Redactie

   Onze berichtgeving is gebaseerd op informatie die door de politie aan ons is verstrekt. Uw bewering betreffende de snelheid is uw kant van het verhaal, zo heeft de tegenpartij zijn verhaal. Stel dat die aangeven dat u alvorens het ongeval met een een telefoon in de hand heeft gezeten etc. dan hoeft dit natuurlijk niet waar te zijn. Wij zijn daarom ook geen partij om te oordelen wie wel of niet fout is geweest, dit is aan de politie en/of verzekeringspartijen.

   Bij de aanrijding zijn twee aanrijdingsselecteurs van de politie ter plaatse geweest om de precieze toedracht van het ongeval vast te stellen. Op basis van feiten hebben de aanrijdingsselecteurs aangegeven dat u geen voorrang heeft verleend aan de andere partij. Blijkbaar was er voor de politie geen aanleiding om sporen of nader onderzoek te doen naar de snelheid van de tegenpartij.

   Wij hopen dat u begrijpt dat wij onafhankelijk zijn en onze berichtgeving doen op basis van informatie van de politie. Om onze lezers volledig te informeren over het ongeval waarbij u betrokken bent geweest, laten wij uw reactie onder het bericht staan.

Leave a comment