FC Groningen supporters protesteren bij het Abe Lenstra stadion tijdens de voetbalwedstrijd tussen SC Heerenveen en FC Groningen

Heerenveen – De Groningse club van trainer Van der Ree moet het zondagmiddag in het Abe Lenstra stadion in Heerenveen zonder steun van Groningen supporters doen. Afhankelijk waren er zo’n 1200 kaarten verkocht. De burgemeester van het Friese Heerenveen besloot echter dat er maar 600 supporters welkom waren. Dit was tegen het zere been van de Groningse supporters die besloten de wedstrijd te boycotten.

Dhr. Bos en Dhr. Groen zijn vanmiddag als enige Groninger supporters aanwezig in het stadion, maar nemen naar eigen zeggen geen plaats op de tribune om solidair te zijn aan anderen. hiermee willen ze voorkomen dat SC Heerenveen de stoelen mogelijk verkoopt aan eigen supporters. Beide supporters worden door twee beveiligers beveiligd. 

Wel besloten de supporters gebruik te maken van het recht om te protesteren, hiermee willen ze hun ongenoegen uiten tegen de situatie met betrekking tot bezoekende supporters bij voetbalwedstrijden. De voetbalsupporters zijn boos, omdat de maatregel is genomen, nadat er na hun inziens een klein niet noemenswaardig incident heeft plaatsgevonden in de trein na de wedstrijd Excelsior en FC Groningen.

Er zou bij het incident een raam zijn gesneuveld en omdat alle supporters lange tijd werden vastgehouden is er aan de handrem getrokken in de hoop dat de deuren zouden openen. De politie was met behoorlijk wat mankracht aanwezig, omdat de verwachting was dat er zo’n 250 Groningse supporters bij het Abe Lenstra stadion zouden protesteren. Uiteindelijk waren er naast de twee mannen in het stadion, maar 13 supporters aanwezig die een spandoek aan het hek hingen met “Is dit wat jullie willen?”

Leave a comment