Zwaargewonde bij ongeval tussen vrachtwagen en scooter in Assen.

Assen – Dinsdagmorgen werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een verkeersongeval op de Schepersmaat in Assen. Het ongeval had echter plaats gevonden op de kruising van de Europaweg- Zuid en de Beilerstraat.  

Op de met verkeerslichten uitgeruste kruising kwamen een vrachtwagen en een scooter met elkaar in aanraking. De scooter werd hierdoor ongeveer 20 meter weggeslingerd of meegesleurd door de aanrijding.
De bestuurder van de scooter raakte hierbij zwaargewond.

Meerdere ambulances en politievoertuigen kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Ook het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam werd gealarmeerd, meer deze werden afgemeld omdat het Mobiel Medisch Team uit Groningen de inzet kon overnemen.

De hulpdiensten zijn geruime tijd bezig geweest met het behandelen en stabiliseren van de berijder, hierna werd de bestuurder onder begeleiding van de trauma arts overgebracht naar het UMCG. De chauffeur van de vrachtwagen raakte niet gewond, maar werd later overgebracht naar een politiebureau om bij te komen en een verklaring af te leggen.

De verkeersongevallenanalyse heeft de sporen vastgelegd en doet onderzoek naar de toedracht. De Europaweg-Zuid was gedurende de afwikkeling afgesloten voor het verkeer. 

Leave a comment