Brandweer Steenwijk rukt uit voor stormschades in Scheerwolde

Scheerwolde – De bushalte aan de Blokzijlseweg (N333) ter hoogte van Scheerwolde heeft woensdagavond schade opgelopen door storm Dudley die over Nederland raasde.   Een agent merkte de schade aan het bushokje op.

De ruit aan de binnenkant en het binnenwerk van de reclamezuil waren reeds kapot, omdat het aannemelijk was dat ook het raam aan de buitenzijde zou gaan sneuvelen en vervolgens de weg op konden waaien werd de brandweer verzocht te assisteren.  Het korps van Steenwijk heeft het raam ingeseald en vervolgens ingeslagen. Hierdoor was het gevaar geweken.

Vanuit hier konden de brandweerlieden direct door naar de volgende melding aan de Kooiweg. Hier was een grote boom over de weg gewaaid.  Door de val hingen er een aantal grote takken los bij een andere boom die mogelijk door de harde wind naar beneden konden vallen. De hoogwerker van het korps van Steenwijk kwam hiervoor ter plaatse. Volgens een andere melding zou er een stukje verder op aan de Kooiweg ook een boom zijn omgewaaid, of dit ook daadwerkelijk heeft plaatsgevonden is niet bekend. 

Leave a comment