Grote brand bij productiebedrijf aan De Klok in Gorredijk

Gorredijk – In een groot bedrijfspand aan De Klok in Gorredijk is dinsdagmiddag even na half 5 een brand uitgebroken.. Gezien de omvang van het pand en dat de brand niet meteen te lokaliseren was werd er opgeschaald naar middelbrand, waardoor naast het korps van Gorredijk ook het korps van Jubbega en de hoogwerker van Drachten werden gealarmeerd.

De brand bevond zich aan de achterzijde van het productiebedrijf waar ze producten maken voor in de buitenruimte, het vuur was uitslaand en is overgeslagen naar andere gedeeltes, hierdoor werd er opgeschaald naar grote brand. waardoor ook het korps van Beetsterzwaag, Joure.

Bij de brand kwam zwarte rook vrij ,de meetploeg van Akkrum werd ingezet om metingen te verrichten bij het pand en op het bedrijventerrein..

De brand was overgeslagen na het dak en omstreeks 18.00 uur wisten de brandweerlieden het vuur te lokaliseren. Uiteindelijk heeft de brandweer sloopwerkzaamheden uitgevoerd om bij de vuurhaard te komen.

Bij de brand raakte niemand gewond, wat er precies in brand heeft gestaan en wat daarvan de oorzaak is geweest is niet bekend.

Leave a comment