Ontploffing bij een woning aan de Neerwoldstraat in Steenwijk (Video)

Steenwijk – Omstreeks 11.45 uur heeft er een ontploffing plaatsgevonden bij een woning aan de Neerwoldstraat met de Prinsen Hoven in Steenwijk.

De melder hoorde op de naastgelegen parkeerplaats een harde knal en alarmeerde de hulpdiensten. Ook enkele buurtbewoners hadden de forse klap gehoord en waren direct naar buiten gegaan. Door de explosie bleek er een fors gat in de deur te zijn geblazen en waren er ook enkele ramen boven een garage aan de overkant gesneuveld. De omgeving werd door de politie direct afgezet.

Volgens de politie is de actie mogelijk doelbewust gericht aan de bewoner van het adres. Eerder zou er bij de woning al een steen door de ramen zijn gegooid. Dit raam was gisteren vervangen.
De bewoner was ten tijde van de explosie niet thuis, wel waren er in de woning twee honden aanwezig, waarvan één door omstanders op straat kon worden gevangen. De andere bleek in een slaapkamer verscholen te zijn. Uiteindelijk zijn beide honden bij een buurtbewoner opgevangen.

De brandweer van Steenwijk kwam ter plaatse en heeft in de woning metingen verricht om een gaslekkage uit te sluiten. De forensische opsporingen doet nader onderzoek en heeft hierbij bewijslast veiliggesteld. De schade zou volgens de politie mogelijk ontstaan zijn door zwaar vuurwerk.

Leave a comment