Brandweer Beilen wint de brandweerwedstrijden in Rolde

Rolde- Zaterdag 9 april organiseerde de brandweer van Rolde samen met het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comite de provinciale brandweerwedstrijden in de klasse 112.

In de klasse 112 kunnen de deelnemende ploegen alles verwachten. Van brand, hulpverlening of een incident met gevaarlijke stoffen. Acht korpsen uit Drenthe en één uit Friesland en Groningen streden op het terrein van Rietdekkersbedrijf Harms om de winst.

Op het terrein was brand uitgebroken in een schuur door dat een accu van een grasmaaier vlam hat gevat bij het opladen. De vlammen waren overgeslagen naar een houtenwand, in het pand was nog een medewerker aanwezig.

Zijn andere collega wist wel het pand te ontvluchten en alarmeerde de eigenaar die met de heftruck aan kwam rijden. De melder kwam echter onder een pallet met stijgerbuizen terecht, omdat de eigenaar moest remmen en de lading van de lepels was afgegleden.

De man kwam met zijn been onder de lading bekneld te zitten en moest door de brandweerlieden gered worden.

Het korps wat deze taken als snelste en op de juiste manier wist te volbrengen zal met de winst naar huis gaan. 1 van de winnaars zal naar de gewestelijke wedstrijden op 14 mei in Uithuizen gaan en de overige 2 naar de gewestelijke wedstrijden op 14 mei in Steenwijk.

PlaatsBrandweerkorpsTotaal Punten
1Brandweer Beilen1552
2Brandweer Eelde1480
3Brandweer Assen-Oost1411
4Brandweer Assen-West1374
5Brandweer Zuidlaren1262
6Brandweer Norg1346 *
7Brandweer Smilde1304 *
8Brandweer Kollum1254 *
9Brandweer Scheemda1219 *
10Brandweer Gieten1122 *
  • Incident niet of niet binnen de gestelde tijd meester

Leave a comment