Showtrucks staan er weer stralend bij op het Truckstar Festival in Assen (Update 18.30)

Assen – Nadat zo’n 2200 vrachtwagens gisteravond een plekje hadden gevonden op of bij het TT Circuit werden de chauffeurs en chauffeuses die nog niet wakker waren omstreeks 10.00 uur door ronkende motoren en gierende banden ontwaakt. Op de spektakelstraat voor de hoofdtribune werd namelijk de racetruck warming up en de achtervolging gehouden.

Om 11.00 uur kwam het Dakar team van De Rooy op het asfalt met wel een zeer bijzonder voertuig. De dubbelkoppige monster de benaming die het voertuig heeft gekregen in verband met de dubbele cabine op het voertuig.

Met deze Daf heeft het team de Dakar Classic verreden zoals deze ook in 1984 werd gedaan. Presentator Willie Oosterhuis die het Truckstar Festival dit weekend aan elkaar praat ging een rondje mee. Daarna werd er een klein potje auto voetbal gehouden, want binnen de kortste keren waren er meerdere ballen geknapt en was er een voertuig kapot gegaan. De wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijke stand. De teams krijgen dit weekend nog genoeg mogelijkheden voor een overwinning.

Drie motorcoureurs van FMX stuntshow uit België zorgde voor het nodige vertier in de vorm motorstunts. Daarna werden de prijswinnaars van 2020/2021 middels een Defilé voor de hoofdtribune nog in het zonnetje gezet.

Omstreeks 14.30 hebben boeren op het Truckstar Festival in Assen geprotesteerd tegen het stikstofbeleid van de overheid. De twee branches zijn veelal nauw met elkaar betrokken wat produceren wordt door de transportsector vervoerd. De boeren kregen dan ook veel steun zo werden ze hard toegejuicht en werd er door de chauffeurs luidkeels boeren gescandeerd. Gebroeders ko verzorgde een muzikale intermezzo op de spektakelstraat

Op het middenterrein is tijdens het Truckstar Festival ook veel te beleven en te zien, Zo staan de showtrucks in de diverse categorieën er weer stralend erbij. De jury heeft ze vandaag beoordeeld en morgen wordt er bekend gemaakt wie de mooiste truck heeft. Hieronder ziet u al enkele modellen, maar die leggen wij morgen op de baan beter voor u vast. Ook staat er op het middenterrein van het Truckstar Festival The Wall of Death welke gratis te bezoeken is. De waaghalzen rijden met een kart en motoren tegen een steile wand en halen diverse stunts uit.

Dit bericht wordt geduurde de dag meermaals geüpdatet houdt u onze website en social media account goed in de gaten. Mocht u door ons gespot worden of ziet u bekenden deel dan het bericht en breng je familie, collega’s, vrienden en/of kennissen op de hoogte door ze te taggen of het bericht te delen.

Leave a comment