Hennepkwekerij aangetroffen in wooncomplex aan de prinsenhoven in Steenwijk

Steenwijk – In een appartementencomplex aan de Prinsenhoven in Steenwijk is dinsdagavond rond half negen een hennepkwekerij aangetroffen. De politie ontving een melding van wateroverlast onder het desbetreffende appartement. Na aanleiding hiervan werd er in het appartement een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.

In een ruimte werd door de politie 540 hennepplanten aangetroffen. De politie heeft momenteel nog niemand aangehouden. De hennepkwekerij werd ter plaatse door een gespecialiseerd bedrijf ontmanteld, welke de hennepplanten direct op locatie vernietigde, ook werd er de benodigde apparatuur in beslag genomen.

De politie doet verder onderzoek, Naast de woning heeft ook een gedeelte van het wooncomplex schade opgelopen door het water. Naast licht hebben hennepplanten ook veel water (en voeding) nodig. In de praktijk leidt dit regelmatig tot lekkages en wateroverlast bij onderliggende of naastgelegen woningen.
Heeft u overlast van een hennepkwekerij? Of vermoedt u dat er bij u in de buurt een kwekerij is? Geef dit dan door. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844. Het is niet bekend of het stroom illegaal werd afgetapt.

Wij danken onze tipgever! Wij zijn in sommige gevallen afhankelijk van tips, mocht u iets zien met nieuwswaarde geef dat dan aan ons door

Leave a comment