Problemen door sneeuwval in het openbaar vervoer; ongeval op de A32 bij Steenwijk en sneeuwpret voor jong en oud (Code Rood)

Steenwijk – Vanwege de winterse buien heeft het KNMI voor heel Nederland code rood afgegeven. Door de stevige oostenwind is er sprake van sneeuwjacht en kunnen er sneeuwduinen ontstaan.

Op de A32 ontstond zondagochtend omstreeks 11.40 uur een eenzijdig verkeersongeval. De automobilist verloor door de gladheid de controle over zijn voertuig en botste tegen de midden geleider. Er vielen gelukkig geen gewonden. Sneeuwschuivers en strooiwagens reden in kolonne over de A32 om de weg zoveel mogelijk sneeuw vrij te maken. De auto kan als verloren worden beschouwd en is door een berger geborgen.

Waar voor de ene ellende ontstond door de sneeuwval, genoten anderen er volop van. Zij trotseerde de winterse buien en de gure wind, om in de huidige lockdown toch nog enig vermaak te hebben. Aan de Oostermeentherand gingen kinderen met hun ouders met sleeën, opblaasbare banden, Slee schotels of met een sneeuwschuiver van de bult af.

Door het winterweer waren er grote problemen in het openbaar vervoer. Zo reden er minder bussen en waren op sommige trajecten geheel geen dienstverlening. Ook bij de NS waren grote problemen als gevolg van bevroren wissels en sneeuwval. Het treinverkeer ligt voorlopig nog stil.

Leave a comment