Politie houdt 26 jarige man aan op verdenking van betrokkenheid bij de Explosie in een woning aan de Gijenham in Oosterwolde (Update)

Oosterwolde – In het Friese Oosterwolde heeft zaterdagavond omstreeks kwart over zes een gas explosie plaatsgevonden in een van de appartementen van een gebouw aan de Gijenham. Door de explosie is er behoorlijke schade ontstaan aan de buitenmuur van het wooncomlex met meerdere woonlagen.

Een 26 jarige man ui Oosterwolde is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de explosie. Uit onderzoek moet blijken of de verdachte verwijtbaar gedrag heeft vertoond. Tijdens het ontruimen van het complex stuitte de politie in een andere woning op een kleine hennepkwekerij., hier zal de politie later verder onderzoek naar doen. Zo’n twintig bewoners van het pand werden door de hulpdiensten geëvacueerd en opgevangen in het gemeentehuis.

Meerdere brandweer eenheden zijn opgeroepen voor het incident. Voor zover bekend is er na de explosie geen brand ontstaan. Als gevolg van de explosie is het gebouw instabiel geworden. Brandweerlieden zijn het pand aan het inspecteren, maar bewoners zullen de nacht elders doorbrengen.

Tijdens de explosie waren twee personen aanwezig in de woning. Een 21 jarige man man uit Oosterwolde raakte hierbij gewond , hij liep brandwonden op en is op overgebracht naar het ziekenhuis. De omgeving is ruim afgezet.

Heeft u tips of beelden?
De politie heeft al met een aantal getuigen gesproken. Mogelijk heeft u nog andere informatie of zelfs camerabeelden van de explosie. Heeft u tips of beelden? Neem contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. U kunt uw tips en beelden ook doorgeven via Politie.nl of onderstaand tipformulier.

Leave a comment