Brand op dak van transport en overslagbedrijf Bakker in Heerenveen

Heerenveen – Bij Bakker Logistiek aan de Venus in Heerenveen heeft donderdagmiddag lange tijd op het dak van het overslagbedrijf een grote brand gewoed. De brand werd omstreeks 16.15 uur ontdekt door een medewerker van een naastgelegen bedrijf. De grote zwarte rookwolken waren in de wijde omgeving zichtbaar.

Vanwege de omvang van het bedrijf en dat de brand op het dak woedde, werd er vrij snel opgeschaald naar zeer grote brand. Meerdere brandweerkorpsen uit de omgeving waren gealarmeerd om het vuur te bedwingen.

Volgens de brandweervoorlichter Jan Willem Zwart stonden op het dak van het bedrijf tientallen zonnepanelen in brand, als gevolg hiervan kunnen er in de omgeving glasdeeltjes verspreid zijn. De brandweer verzocht mensen in de omgeving o.a. middels een NL Alert de deuren en ramen te sluiten en de mechanische ventilatie uit te schakelen.

Volgens de voorlichter van de brandweer is het vooralsnog niet duidelijk hoe de brand kon ontstaan. Gelukkig raakte er bij de brand niemand gewond. De gemeente Heerenveen vraagt omwonenden dan ook om bij aantreffen van deze deeltjes zich te melden.

De brand was omstreeks 18.15 uur onder controle, na blussen heeft tot ongeveer half 8 plaatsgevonden. Op de A32 werd de afslag Heerenveen Centrum geruime tijd afgesloten. Ook een deel van de Mercurius was voor verkeer afgesloten zodat bluswater uit het naastgelegen sloot middels groot water transport naar de brand aan de Venus kon worden getransporteerd.

Leave a comment