Auto te water aan de Hoofdweg in Veenhuizen

Veenhuizen- Aan de Hoofdweg (N919) in Veenhuizen is woensdagavond even na acht uur een auto te water geraakt in het Veenhuizerkanaal / Kolonievaart ter hoogte van de kruising naar Oosterwolde en Haulerwijk

Naast het brandweerkorps van Veenhuizen werd ook de brandweerboot van Assen-West en de brandweerduikers van Groningen gealarmeerd.

De brandweerkorpsen van Assen-West en Groningen werden aanrijdende gecanceld aangezien de inzittende uit het voertuig was gekomen. Ook het Mobiel Medisch Team van Groningen Airport Eelde was met de traumahelikopter ter plaatse, deze werd bij het inzetten van de landing geïnformeerd dat hun hulp niet meer noodzakelijk was.

Bij aankomst van de brandweerlieden van Veenhuizen bleek de vrouw gelukkig al uit het voertuig te zijn. Ze kwam uit de richting van Veenhuizen en is door onbekende toedracht uit de bocht gevlogen. Nadat ze door een reling was gereden raakte ze met haar auto te water.

Ze is in de aanwezige ambulance gecontroleerd op mogelijke verwondingen, maar hoefde niet mee, waardoor het beperkt bleef tot een nat pak. Het voertuig kan al total loss worden beschouwd en zal door een berger worden geborgen.

Leave a comment