Hulpdiensten zoeken naar automobilist na ongeval op De Deukten in Giethoorn (Video)

Giethoorn – Donderdagavond heeft er op De Deukten in Giethoorn een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden. Voorbijgangers merkten omstreeks 21.45 uur de auto in een naastgelegen sloot op en alarmeerde direct de hulpdiensten.

De automobilist(e) bleek door onbekende oorzaak de bocht te hebben gemist, en uiteindelijk half in de sloot tot stilstand te zijn, nadat even daarvoor een verkeersbord aan gort was gereden.

Het brandweerkorps van Giethoorn trof bij aankomst echter niemand in het voertuig aan en startte daarom direct een zoekactie in het water. In een linie werd door vier brandweerlieden in de sloot gezocht ook werden omliggende weilanden gecontroleerd, echter zonder gewenst resultaat. Het gealarmeerde Mobiel Medisch Team vanaf Groningen Airport Eelde werd even voor het ongevals-locatie gecanceld., nadat er ook in de omgeving niemand door de hulpdiensten was aangetroffen.

De politie eenheden ontvingen even daarna een melding in een woonwijk aan de Hazelaar, niet ver van het ongeval vandaan. De agenten hebben hier een vrouw staande gehouden, waarbij de verdenking is dat ze mogelijk bij het ongeval betrokken zou zijn geweest.

Zij is door het aanwezige ambulancepersoneel gecontroleerd op mogelijke verwondingen en bij haar is een blaastest afgenomen. Of de vrouw gewond is geraakt en daadwerkelijk de bestuurster was van het voertuig is niet bekend. De auto kan als verloren worden beschouwd.

Leave a comment