Zeer grote brand in het centrum van Steenwijk (Video)

Steenwijk – Aan de Gasthuisstraat in het centrum van Steenwijk heeft woensdagavond even voor 22:45 uur een felle brand gewoed. Voor aankomst van de brandweer sloegen de vlammen reeds al uit het pand. Naast gelegen woningen werden direct uit voorzorg ontruimd, omdat ze mogelijk gevaar liepen.

Direct is er door de hulpdiensten ter plaatse opgeschaald naar zeer grote brand en hebben meerdere brandweerkorpsen uit Overijssel en Drenthe assistentie verleend. Helaas konden de brandweerkorpsen niet voorkomen dat het vuur oversloeg naar omliggende panden. De brand zou volgens de persvoorlichtster van de brandweer zijn begonnen in de kapsalon en vervolgens overgeslagen zijn naar een naastgelegen pand aan de voorzijde en drie andere panden aan de achterzijde.

Het vuur verspreidt zich vooral via het dak. Volgens de persvoorlichtster raakte er niemand gewond. Voor de bewoners welke niet meer terug kunnen keren naar hun woningen wordt andere huisvesting geregeld. De brandweer geeft aan dat er zover bekend geen asbest is vrijgekomen bij de brand.

De brandweer zal nog enige tijd bezig zijn met het nablussen van de brand. Naar de precieze oorzaak van de brand wordt later onderzoek gedaan.

Leave a comment