Woningbrand aan het Rak in Heerenveen

Heerenveen – Vrijdagmiddag omstreeks kwart over vier ontstond er aan de achterzijde van een woning aan het Rak in Heerenveen een brand. De brand ontstond onder een overkapping die vervolgens vlam vatte.

Door de vuurbelasting sneuvelde er een raam van een slaapkamer op de bovenverdieping en ontstond er behoorlijke schade aan de achtergevel van de woning. De brand zou mogelijk naar binnen overgeslagen te zijn, om deze reden werd er opgeschaald naar middelbrand waardoor ook het korps van Tjalleberd werd gealarmeerd.

Bij aankomst bleek dat o.a. twee kinderen die thuis waren ten tijde van de brand zichzelf in veiligheid hebben weten te brengen. De huisdieren, twee honden en een kat zijn levend en in goede gezondheid door de brandweer uit de woning gehaald.

Door snel handelen van de brandweer werd overslag volgens de officier van dienst brandweer naar binnen voorkomen, wel liep de woning veel rook en waterschade op. ook de woning ernaast liep brandschade op. Stichting Salvage zal de bewoners ondersteunen bij het afhandelen van de schade. De precieze oorzaak van de brand en/of de bewoners konden terugkeren in hun woning is niet bekend.

Leave a comment