Woningbrand aan de Kruisstraat in Oldemarkt (Video)

Oldemarkt – Tijdens de nieuwjaarsnacht omstreeks 02.40 uur is er bij een woning aan de Kruisstraat in Oldemarkt een brand ontstaan. Er werd aan de hand van de informatie van de melder vrijwel direct opgeschaald naar middelbrand.

Naast de brandweer van Oldemarkt werden ook de korpsen van Kuinre en Steenwijk gealarmeerd. Volgens de officier van dienst brandweer is het niet bekend, waardoor de brand aan de achterzijde van de woning is ontstaan.

Door de hitte is er een raam van de woning gesprongen, waarna de vlammen naar binnen zijn geslagen en vervolgens onder het dakbeschot kwamen. Ten tijde van de brand waren de bewoners niet thuis, de brandweer was hierdoor genoodzaakt om een raam in te gooien.

Door snel handelen van de brandweer werd erger voorkomen. Naast brandschade aan de buitenzijde van de woning, bleef de brandschade aan de binnenzijde vrij beperkt, wel was er sprake van rook en waterschade. Stichting Salvage is in kennis gesteld en zal de bewoners bijstaan in de afhandeling van de schade.

Leave a comment