Uitdagende brandweerwedstrijden in Leek

Leek- Zaterdagmorgen even na 08.00 uur werd in Leek gestart met de provinciale brandweerwedstrijden in de klasse brandbestrijding.

Aan de Tolberterstraat in Leek was brand uitgebroken bij een fietsenzaak. In een van de ruimtes waren fietsaccu’s tot ontbranding gekomen. Na een eerste bluspoging van de fietsenmaker werd de brandweer gealarmeerd en zocht de fietsenmaker de frisse lucht op in afwachting van de hulpdiensten. Bij de bluspoging liep de man ook nog eens brandwonden op.

De diverse deelnemende korpsen hadden een verschillende aanpak. Zo kon de ruimte waar de brandende accu’s lagen van 2 kanten bereikt worden. Sommige kozen voor een pad door de fietsenzaak terwijl anderen via een deur aan de achterzijde het pand binnen gingen.

Op de 1e verdieping van het pand bleek een verrassing te zitten. Achter een deur bleek een man verschanst te zitten met een behoorlijk agressieve hond. De gealarmeerde politie moest er aan te pas komen om deze man en zijn hond naar buiten te krijgen. Ook was er een hennepkwekerij aanwezig.

Op de tweede verdieping van het gebouw bleek een tweede slachtoffer te zijn. Deze was van schrik ten val gekomen en kon niet zelfstandig het pand meer verlaten. De brandweer moest haar ondersteunen naar de uitgang.

  1. Zuidlaren 1729 punten. (Speelt op 11 mei in Woldendorp Gr.)
  2. Uithuizen 1650 punten. (Speelt op 11 mei in Woldendorp Gr.)
  3. Denekamp 1543 punten. (Speelt op 25 mei in Heerenveen Fr.)
  4. Oude Pekela 1516 punten
  5. Assen west 1501 punten
  6. Delfzijl 1455 punten
  7. Oude Pekela 1446 punten
  8. Stadskanaal 1445 punten
  9. Veendam 1377 punten
  10. Norg 1427 punten. (Buiten de tijd en slachtoffer niet gered)

Leave a comment