Twee aanrijdingen op de kruising van Blokzijlseweg (N333) bij Scheerwolde

Scheerwolde – Op de Blokzijlseweg heeft donderdagavond omstreeks kwart voor zes op de kruising met de Kooiweg bij Scheerwolde een aanrijding plaatsgevonden. Een automobilist komende vanuit de richting van Scheerwolde wilde de provinciale weg N333 opdraaien, maar botste als gevolg van een voorrangsfout met een van rechts komende bestuurder.

De oudere man werd met zijn auto in de flank geraakt waarna het voertuig 180 graden draaide en op de kruising tot stilstand kwam. De andere bestuurder kwam met zijn geleende auto van een vriend nog de aanrijding nog in botsing met een bushokje. Alle betrokkenen kwamen er zonder verwondingen er vanaf. 

Korte tijd later ontstond er op de kruising nog een ongeval waarbij een automobiliste met haar personenauto in botsing zou zijn gekomen met een fietser. Deze werd door het aanwezige ambulance personeel gecontroleerd, maar bleek ongedeerd. 

Als gevolg van het ongeval ondervond het verkeer in de richting van Blokzijl veel hinder. Twee van de betrokken voertuigen moesten door een berger worden geborgen. Medewerkers van de provincie Overijssel hebben het glas van de gesneuvelde bushokje opgeruimd.

Leave a comment