Trein botst op spoorwegovergang aan de Gemeenteweg in Staphorst op een tractor (VIDEO)

Staphorst – Op de spoorwegovergang aan de Gemeenteweg in Staphorst heeft zaterdagavond omstreeks half negen een ongeval plaatsgevonden tussen een trein en een tractor.

Volgens eerste verklaring zouden de twee inzittenden van het landbouwvoertuig uit de richting van IJhorst op de spoorwegovergang een mankement hebben gekregen, zij konden voor de aanrijding het voertuig nog veilig verlaten. Voor de machinist was er geen mogelijkheid meer het ongeval te voorkomen. De trein was onderweg van Zwolle richting Meppel en vervoerde volgens de officier van dienst brandweer zo’n 400 passagiers, deze kwamen er allemaal ongeschonden er vanaf. Ondanks de geringe schade aan het treinstel kan deze de reis zelf niet meer vervolgen.

De schade aan de tractor is gigantisch een van de wielen lag zo’n 100 meter verder in de sloot. Volgens de brandweer is er geen schade ontstaan aan de bovenleiding op het traject tussen Zwolle en Meppel. Door het ongeval ontstond er een vertraging van meer als een uur. Het op onthoud zou duren tot zondag 2 uur.

Leave a comment