Politie doet onderzoek in een pand aan de Wheermaten in Steenwijk

Steenwijk – Op het industrieterrein Groot Verlaat heeft de politie dinsdag aan het einde van de middag bij een kringloopwinkel aan de Wheermaten een inval gedaan. Dit gebeurde na aanleiding van een tip.

Volgens de melding zou er illegale merkkleding in het pand aanwezig zijn. Na binnentreding van de agenten bleek dit inderdaad het geval. Agenten hebben in verband met het onderzoek meerdere goederen in beslag genomen.

Zo werd er een grote hoeveelheid aan schoenen, shirts en jassen in beslag genomen. De gemeente Steenwijkerland had hierbij een ondersteunende taak in de vorm van handhaving, waarbij een gedeelte van de Wheermaten werd afgezet. Ook werd de in beslag genomen kleding en schoenen door een vrachtwagen van de gemeente afgevoerd.

Tijdens het afronden van het onderzoek op locatie kwam de eigenaar samen met een andere man in een bedrijfsauto aanrijden. De bedrijfsauto was geladen met grote zakken vol kleding, agenten besloten daarom ook deze producten voor verder onderzoek in beslag te nemen.

Hij werd kort daarna aangehouden. Wat de man precies allemaal ten laste wordt gelegd is niet bekend. De politie heeft daarnaast ook nog een tweede aanhouding verricht. Beide zijn ingesloten op het cellencomplex in Zwolle. Het onderzoekt loopt nog.

Leave a comment