Opvang locatie in Meppel voor asielzoekers korte tijd ontruimd na vreemde geur

Meppel – Het voormalig Diaconessenhuis in Meppel is maandagavond ontruimd nadat er een vreemde geur werd waargenomen. Het gebouw wordt momenteel gebruikt als opvang locatie voor voornamelijk asielzoekers uit Oekraïne.

In het gebouw was een vreemde geur geroken waarop medewerkers van de opvang de hulpdiensten hebben benaderd en direct zijn begonnen met het ontruimen hiervan.

Aangezien het hier om een pand ging, waar momenteel veel mensen gehuisvestigd zijn werd er direct opgeschaald naar middel hulpverlening. Hierdoor kwamen meerdere eenheden van brandweer Meppel ter plaatse.

Brandweer is bij aankomst direct met een onderzoek gestart en heeft het ontruimen van het gebouw overgenomen. De politie voorkwam dat bewoners weer naar hun kamers wilden gaan. De brandweer heeft diverse metingen verricht maar in en om het gebouw werden geen gevaarlijke waardes gemeten. Hierna is het pand weer overgedragen aan de beheerders.

Ongeveer een uur voor de alarmering heeft een boer in de directe omgeving achter het voormalig ziekenhuis mest uitgereden. De brandweer gaf aan dat deze geur mogelijk de aanleiding is geweest van de melding.

Leave a comment