Nederlanders vieren Koningsdag weer als van ouds

Amsterdam – Op de 55e verjaardag van zijne Koninklijke hoogheid Willem Alexander vierde de Nederlanders Koningsdag weer als van ouds. In het Vondelpark in Amsterdam was het gezellig druk, er werd door jong en oud o.a. spullen en eten te koop aangeboden, werden er spelletjes gespeeld en op het gras van het park verzamelden zich vriendengroepen om met elkaar samen te zijn onder het genot van een hapje en een drankje.

Ook in de binnenstad waren veel mensen op straat, op sommige plekken was het slenteren om door het publiek te komen.

Door beleidsvoering van burgemeester Femke Halsema en wethouders van de gemeente Amsterdam mag al jaren geen grote evenementen meer georganiseerd worden op het Museum, Leidse of Rembrandtplein. Hier kwam dit jaar nog een drank maatregel bij, van één alcoholische drankje per persoon op straat. Ook waren er op meerdere bruggen in de stad borden te zien van dat er geen muziek mocht worden geproduceerd.

Het feestvierend publiek vond vooral dat burgemeester Halsema de stad ten gronde richt en dat ze er alleen maar is voor de rijke Amsterdammers.

Feestvierende Amsterdammers en bezoekers trokken zich weinig aan van de maatregelen. Zo werd er volop gefeest in de straten en voor cafés en lagen sommige grachten vol met bootjes met oranje feestvierders.

Ondanks meer dan 100 aanhoudingen en een aantal personen die uit de grachten moesten worden gehaald was het overwegend rustig qua meldingen.

Leave a comment