Ernstig verkeersongeval op de Flevoweg N762 bij Sint Jansklooster

Sint Jansklooster – Op de kruising van de Flevoweg (N762) met de Leeuwte bij Sint Jansklooster heeft zaterdagochtend even na elf uur een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden.

Door nog onbekende oorzaak botste een bestuurder van een busje met een boten trailer tegen een andere auto. Deze raakte hierbij van de weg.

Naast de brandweerkorpsen van Vollenhove en Steenwijk, kwam ook het Mobiel Medisch Team van Amsterdam met de traumahelikopter ter plaatse.

De automobiliste welke met het voertuig van de weg was geraakt, raakte bij het ongeval ernstig gewond en moest ter plaatse door hulpverleners gereanimeerd worden.

De vrouw is onder begeleiding van de trauma arts per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. De bestuurder van het busje was ongedeerd en is formeel door de politie aangehouden i.v.m. het onderzoek.

De Forensische Opsporing Verkeer van de politie kwam ter plaatse om onderzoek te doen naar de toedracht. De provinciale weg N762 tussen Giethoorn en Vollenhove zal enige tijd afgesloten zijn voor het verkeer.

Leave a comment