Brandweerkorpsen zijn geruime tijd bezig geweest met een schoorsteenbrand in Wapse

Wapse – In een woonboerderij aan de Ten Darperweg bij Wapse brak vrijdagavond omstreeks tien voor elf een brand uit. De brandweerkorpsen van Vledder en hoogwerker van Steenwijk werden gealarmeerd voor een schoorsteenbrand.

De brandweerlieden gingen bij aankomst zowel in als aan de buitenkant van de woning op onderzoek uit. Er kwam namelijk ook langs de schoorsteen rookontwikkeling vrij, Nadat de hoogwerker van Steenwijk in stelling was gebracht werden enkele dakpannen en lood rondom het rookkanaal verwijderd. Ook werd er met een brandblusser onder het dakbeschot en rookkanaal gespoten.

Brandweerlieden hebben op een slaapkamer aan de voorzijde van de woning een koof open gezaagd om er zeker van te zijn dat er geen hotspots meer waren. Uiteindelijk bleek er volgens de brandweer geen overslag te zijn geweest naar het dak of koof om het rookkanaal heen.

In de schoorsteen is mogelijk een lekkage geweest waardoor de rook op andere plekken kon ontsnappen. De Ten Darperweg was geruime tijd afgesloten voor het verkeer. De brandweer keerde na zo’n twee en half uur terug naar de kazerne.

Leave a comment