Boot eigenaren ruw gewekt door co melder

Blokzijl – Een CO melder aan boord van een boot, welke lag aangemeerd aan de Noorderkade in Blokzijl is omstreeks 00.50 uur afgegaan. De nieuwe eigenaren uit Purmerend die de boot onlangs hadden gekocht in Heerenveen werden in hun slaap gewekt door de CO melder.

De man en vrouw waren bezig met hun eerste vaart onderweg naar Purmerend en verbleven voor de eerste nacht in Blokzijl. De brandweer van Vollenhove heeft in de boot metingen verricht en er werd inderdaad een explosie c.q. brandgevaarlijke concentratie waargenomen de brandweer heeft omstreeks 01.30 uur contact gezocht met de adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer om de situatie te overleggen. Brandweerlieden waren ondertussen op zoek naar een mogelijk lek.

Uiteindelijk bleek de oorzaak te zijn dat één van de twee aanwezige accu’s in de boot te warm is geworden, hierdoor is het vermoeden dat er knalgas is vrijgekomen, waardoor de co melder is afgegaan en de opvarenden werden gewekt. De brandweerlieden hebben de accu losgekoppeld en naar buiten gebracht.

Door het verwijderen van de accu nam de concentratie in de boot af en was het voor de eigenaren weer veilig de boot te betreden. De brandweer keerde vervolgens om 2.45 uur weer terug naar de kazerne.

Leave a comment