Boerenprotest op de A32

Noord-Nederland – Vandaag werd op diverse plekken in Nederland gedemonstreerd tegen de plannen met betrekking tot het stikstofbeleid wat de regering in Nederland wil doorvoeren. Dit raakt de agrarische sector enorm, een sector waar een klein land als Nederland juist groot mee is geworden.

Een sector wat volgens de boeren in stand moet worden gehouden, waardoor wij als klein land met veel inwoners niet nog meer afhankelijk worden van andere landen in onze eerste levens behoeften, zoals wij dat nu al zijn van oliën, gas, graan etc. Als burger merk je de effecten hiervan al in je eigen portemonnee wanneer je bijvoorbeeld aan de pomp staat of boodschappen doet.

Het verbaasd sommige boeren dan ook dat er bij de burgers weinig draagvlak is om zelf in actie te komen tegen de regering door te demonstreren en je onvrede te uiten. Dingen roepen c.q. plaatsen op sociaal media is één maar daar ook daadwerkelijk voor staan is het tweede.

In een land als Duitsland gelden volgen de boeren andere stikstof regels dan in Nederland, De boeren vinden dit ongelijkheid, hoezo 1 Europa? Volgens de boeren kan dit grote gevolgen hebben voor de economie van Nederland.

De regering heeft daarnaast jarenlang multinationaal bedrijven in Nederland ongemoeid gelaten. Denk hierbij aan Schiphol, Tata Steel, Shell, Magnumcentrale Eemshaven (Vattenfall) etc. Kijk hier welke grote vervuilers bij jou in de buurt gevestigd zijn.

Boerenprotest op de A32:

Vanwege het stikstofbeleid gingen maandagavond omstreeks 21.00 uur circa vijfentwintigtal tractoren en ander agrarisch materieel de A32 tussen Meppel en Steenwijkerwold op om te demonstreren.

In plaats van andere plekken in het land, werd op de A32 geen blokkade opgeworpen door de snelweg in het geheel voor langere tijd te blokkeren. Er werd door de boeren een langzaam aan actie gehouden waarbij de snelheid rond de 25 kilometer per uur lag. Dit zorgde voor enige op onthoud op de snelweg tussen Meppel en Steenwijk en visa versa. De boeren werden tijdens hun actie ongemoeid gelaten.

Leave a comment