Bewoner gewond bij brand in appartementencomplex in Meppel

Meppel – In een bovenwoning van een appartementencomplex aan de Bezettingslaan in Meppel is woensdagavond omstreeks half acht een brand uitgebroken. Volgens de officier van dienst brandweer was de bewoner ten tijde van de brand aanwezig in de woning aanwezig. De brand was hevig en korte tijd uitslaand, hierdoor werd er opgeschaald naar middelbrand.

Naast het brandweerkorps van Meppel werd ook het korps van Ruinerwold en de waterwagen van Havelte gealarmeerd. In verband met mogelijk ernstig letsel van de bewoner werd ook het Mobiel Medisch Team gealarmeerd, uiteindelijk bleek de bewoner bij de brand licht gewond te zijn geraakt. Hij is met brandwonden naar de huisartsenpost in Meppel gebracht.

Bewoners van naastgelegen woningen werden door de hulpverleners uit hun woningen geëvacueerd. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon helaas niet meer voorkomen dat de woning volledig uitbrandde. De woning is onbewoonbaar verklaard en voor de bewoner zal ander onderdak gezocht worden. De andere bewoners mochten later op de avond wel terugkeren, nadat deze door de brandweer waren vrij gegeven. De oorzaak van de brand is volgens de officier van dienst brandweer niet bekend, ondanks wat er door andere media wordt geschreven.

Leave a comment