Bart Swings wint de 36e editie van de Klim van Steenwijk

Steenwijk – Dinsdagavond werd de 36e editie van de Klim van Steenwijk verreden met aan de start Olympisch kampioen massastart Bart Swings en zesvoudig winnaar van de Klim van Steenwijk Gary Hekman.

De oudste skeelerklassieker is de eerste wedstrijd van de Reggeborgh Marathon inline Cup. Hekman won de laatste editie van de Klim van Steenwijk in 2019, voor de Spanjaard Patxi Peula Cabello.

De wedstrijd over iets meer dan 40 kilometer werd vanaf de start direct al hard gemaakt door Bart Swings die het tempo hoog hield. De poging van Bart Swings om meteen weg te rijden werd direct gepareerd. Al snel in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van tien man met daarin de favorieten. De groep bleef nagenoeg tot de finish in stand.

Op de laatste klim op de Gagelsweg ging Bart Hoolwerf als eerste richting de finish, Hij werd echter in de klim geklopt door Bart Swings die voor de derde maal de Klim van Steenwijk op zijn naam schreef. Gary Hekman eindigde op de derde plek. Marijke Groenewoud uit Hallum won bij de vrouwen.

Leave a comment