Ballon Festival aan de Vecht in Hardenberg

Hardenberg – Op de uiterwaarden van de Vecht stegen donderdag en vrijdagavond 34 hete luchtballonnen op tijdens de 30e editie van het Ballon Festival in Hardenberg. Duizenden belangstellenden vonden hun plekje op de kade en/of wal. Waar anderen dat juist langs het terrein aan de Heemsemarsweg deden, waar de 34 hete luchtballonnen uiteindelijk het luchtruim kozen.

Vanwege de weersomstandigheden was het op de vrijdagavond nog geen zekerheid dat de ballonvaarders de lucht in konden uiteindelijk kwam daar even na acht uur het definitief antwoord.

Tussen de 35 aanwezige heteluchtballonnen waren er ook een aantal met een zogenoemde special shape. De heteluchtballonnen stegen 1 voor 1 op in de richting waar de wind ze zou brengen. De ballonvaarder van de PH-RUM een enorm piratenschip besloot vanwege een buien front in de omgeving en het daarmee mogelijk gevaar voor deze grote luchtballon niet op te stijgen.

Toeschouwers konden naast het piratenschip welke wel aan het publiek werd getoond ook een enorme locomotief bewonderen. Dit was weliswaar een afgekeurde luchtballon die niet meer in het luchtruim mocht varen, maar wel een mooi beeld op leverde.

Het blijft een fantastisch tafereel om tientallen luchtballonnen nagenoeg tegelijk te zien opstijgen. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen de heteluchtballonnen zaterdag nog worden bewonderd tijdens de laatste dag van de drie daagse Ballon Festival in Hardenberg.

De avond eindigde vrijdagavond met een adembenemende mooie fontein show in de Vecht. Dit ging op de maat van muziek. en ging gepaard met prachtig vuurwerk.

Toeschouwers op de overvolle kade genoten met volle teugen van het evenement.

Leave a comment