Auto te water aan De Deukten in Giethoorn

Giethoorn – Vrijdagavond even na 19.30 uur heeft er op De Deukten in Giethoorn een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden. De bestuurder kwam vanuit de richting van de Beulakerweg en raakte op De Deukten door onbekende oorzaak van de weg en in de blubberige berm. Het voertuig raakte mogelijk na een stuurcorrectie van de man in de slip en belandde aan de andere kant van de weg in een sloot.

Aanvankelijk werd gedacht dat er nog een persoon in het voertuig zou bevinden, waardoor ook het brandweerkorps van Giethoorn werd gealarmeerd. Bij aankomst bleek dit gelukkig niet het geval.

De betrokkene wist via een achterdeur de auto zelfstandig te verlaten. Naast dat de man een lichte verwonding aan één van zijn vingers had, liep hij ook een nat pak op. De bestuurder verklaarde later enorm te zijn geschrokken door de gebeurtenis. Hij was opgelucht dat hij zo uit de auto kon komen, aangezien hij niet kon zwemmen. Hij werd door het aanwezige ambulance personeel na een nabij gelegen bijeenkomstgebouw gebracht waar hij onderweg naar toe was.

Het voertuig welke was volgelopen met water kan als verloren worden beschouwd en is door een berger geborgen.

Leave a comment