IJsbeelden Festival in Zwolle opent haar deuren

Zwolle – In de IJsselhallen te Zwolle opent het IJsbeelden Festival van zaterdag 17 december tot en met zondag 5 maart haar deuren.

De afgelopen 14 dagen zijn zo’n 42 internationale kunstenaars met 14 verschillende nationaliteiten bezig geweest met het maken van sneeuw en ijssculpturen. Hiervoor werd zo’n 600.000 kilo aan verschillende soorten ijs gebruikt, wat veelal is gemaakt in Frankrijk van opgevangen regenwater.

De ijs en sneeuwsculpturen met het thema “What a wonderful world” zijn door de ijskunstenaren die ook wel carvers worden genoemd, met de fijnste precisie en details gemaakt.

De bezoekers maken bij een temperatuur van zo’n -10 graden een reis over de wereld en zien telkens nieuwe indrukwekkende sneeuw en ijssculpturen die een betreffend land symboliseert.

Of het nu om bezienswaardigheden, gebouwen, dieren, of kledendracht gaat, het komt allemaal aan bod. In combinatie met licht en geluid is het IJsbeelden Festival een spektakel om te zien. In de IJsbar waar je omringd wordt door een ijsbeer, pinguïns walrussen en vissen kunnen bezoekers van 18+ een shotje Beerenburg of Jagermeister nuttigen. De witte sneeuwsculpturen waaronder een gigantische olifant die op het IJsbeelden Festival te zien is, zijn gemaakt, van sneeuwblokken die in Zwolle gedurende 6 dagen, 24 uur lang aangestampt zijn.

Dhr. Dijkstra een vaste bezoeker van het IJsbeelden Festival was dit jaar de eerste bezoeker en ontving van de organisatie een tegel van ijs. Wilt u ook het IJsbeelden Festival in Zwolle bezoeken dat kan dan t/m zondag 5 maart en koop u tickets online op ijsbeelden.nl. Naast toegang tot het IJsbeelden Festival geeft u tickets ook nog andere voordelen. Alles hierover is te lezen op de website van IJsbeelden Festival Zwolle.

Leave a comment