Grote uitslaande brand in voormalig hotel in Wanneperveen

Wanneperveen – In de nacht van maandag op dinsdag is er omstreeks middernacht een grote uitslaande brand ontstaan bij een voormalig hotel aan de Veneweg in Wanneperveen.

De vlammen sloegen al snel uit het rietgedekte pand, waardoor de brandweer op schaalde naar grote brand, ook om te voorkomen dat de vlammen zouden overslaan naar naastgelegen panden. De bewoners van de woonboten welke tegenover aan de Belterwijde zijn gelegen werden door de brandweerlieden vanwege de brand en dikke rook geëvacueerd. Uit voorzorg werden enkele woonboten door de brandweer natgehouden.

In het voormalig hotel verbleven ten tijde van de brand meerdere arbeidsmigranten, zei konden zich op tijd in veiligheid brengen en er raakte niemand gewond.

Uiteindelijk werd er opgeschaald naar zeer grote brand. De brandweerkorpsen van o.a. Giethoorn, Zwartsluis, Vollenhove, Meppel werden ingezet om het vuur te bedwingen, maar konden niet voorkomen dat het pand volledig verloren ging. Eind deze maand zou het pand geveild gaan worden, over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Bij de brand raakte niemand gewond.

Leave a comment